U posljednje vrijeme na području podnog/zidnog/stropnog grijanja/hlađenja pojavljuju se sustavi održavanja temperature i u ljetnom režimu, hlađenjem stropova, ili univerzalni sustavi kondicioniranja temperature zidova. Temperatura površine koja se koristi za grijanje/hlađenje u pravilu se zadržava tek nekoliko stupnjeva iznad/ispod željene temperature u prostoriji. Veća temperaturna razlika ima iznimno nepovoljan utjecaj po zdravlje korisnika pa se upravo zato ne koristi. Upravo zato je svim ovim rješenjima zajednička iznimno visoka učinkovitost.

Što je zapravo ugodnost? Kako definirati osjećaj ugode između vlastita četiri zida? Odgovor na ova pitanja može dati isključivo svatko za sebe. Iz tog razloga, rješenja u grijanju moraju biti individualna, po vašoj mjeri i potrebama.

Termička ugodnost kod ljudi ovisi o dotičnoj klimi u prostoru. To je subjektivan osjećaj, koji ovisi o okolnim temperaturama. Ukoliko su okolne plohe tople, stvarna temperatura zraka može biti niža. Suprotno je kod hladnih podova i zidova. Temperatura zraka mora se znatno povisiti da bi, uvjetno rečeno, osjećali ugodu. Spomenuto navodi na zaključak da su topli zidovi i podovi idealno rješenje.

Nježno zračenje topline ima, u odnosu na konvekcijsko grijanje (radijatori), i druge prednosti:

  • ravnomjerno zagrijavanje prostora
  • značajno manje isušivanje zraka = znači zdraviju klimu za čovjeka
  • kovitlanja prašine (kao kod radijatora) jednostavno nema. Nevidljiv sustav grijanja kojeg ne morate – možete čistiti i održavati
  • često obnavljanje, bojanje zidova možete zaboraviti godinama

Sve navedene činjenice zagovaraju ugodnu toplinu preko zidova i podova. Prilikom donošenja odluke o vrsti grijanja pazite također i na to, koliko vremena sustav grijanja treba da bi zagrijao prostor, te da li su grijuće površine ravnomjerno zagrijane.

O nama

Trgovačko društvo Frigobox d.o.o., sa sjedištem u Puli, osnovano je 1990. godine. Od svojih početaka pa do danas bavi se prodajom, servisom i održavanjem klimatizacijskih uređaja – sustava, kao i opreme za klimatizaciju i grijanje.

Pratite nas

Kontaktirajte nas

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  + 385 (0)52 541 567
  + 385 (0)52 541 640