Toplinska pumpa je energetski najjeftiniji način za zagrijavanje sanitarne vode. Oduzima toplinu zraku iz okolice i uz dodatak električne energije zagrijava sanitarnu vodu do temperature 55 °C. Opremljena je sa sistemom za termičku dezinfekciju za sprječavanje pojave legionele, koji vodu u spremniku povremeno zagrije na 65 °C. Za pogon uređaja (kompresora i ventilatora) potrebno je osigurati 30% električne energije, a 70 % energije dobivamo iz okoline (besplatno).

Amortizacija investicije se vraća kroz nekoliko godina u usporedbi s drugim energentima. Toplinska pumpa služi za zagrijavanje sanitarne vode u domaćinstvima, ugostiteljstvu, školama, vrtićima i gdjegod se dnevno troši od 100 do 300 litara tople sanitarne vode. Ako toplina iz prostora nije dovoljan izvor energije, toplinske pumpe mogu koristiti i izvor topline iz solarnih kolektora, kotla ili električni grijač tako da se onda agregat instalira na spremnik s dva izmjenjivača.

Dodatna prednost toplinske pumpe je efekt rada kompresora gdje možemo iskoristiti rad kompresora u prostoriji u kojoj se nalazi te se može koristiti za hlađenje manjih podruma, ostava ili kuhinja.

O nama

Trgovačko društvo Frigobox d.o.o., sa sjedištem u Puli, osnovano je 1990. godine. Od svojih početaka pa do danas bavi se prodajom, servisom i održavanjem klimatizacijskih uređaja – sustava, kao i opreme za klimatizaciju i grijanje.

Pratite nas

Kontaktirajte nas

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  + 385 (0)52 541 567
  + 385 (0)52 541 640